10 jaar Touch of Matrix

In het kort

Duur: 1 dag van 10:00 t/m 17:00
Lokatie: Enschede
Lesgeld: 160,-

Trainer: Drs. Astrid Vester

Benodigde voorkennis:
Kennis van of affiniteit met Touch of Matrix

Günther over de Lichaamsbewustzijn Modules: 'alle kennis zal een programma worden op je harde schijf. Op de momenten waarop je het nodig hebt kun je daar eenvoudig verbinding mee maken. Zo zal het altijd bijdragen aan je behandelingen.' 

Lichaamsbewustzijn modules

In 2019 zullen, omdat Astrid Vester naar Afrika vertrekt voor ontwikkelingshulp, de allerlaatste Lichaamsbewustzijns (LBZ) modules plaatsvinden. Astrid Vester is arts in leefstijl- en integrale geneeskunde.

Astrid is sinds 2015 ook Touch of Matrix therapeut en weet al haar medische kennis op een hele inspirerende manier te combineren met bewustzijn. Hieronder is te lezen welke onderwerpen aan bod komen, de data zijn te vinden in de agenda en aanmelding kan via het aanmeldformulier op deze pagina. Iedere LBZ module kost 160 euro. Dit is inclusief koffie, thee, lunch, syllabus en certificaat. 

Inhoud van de modules die nog te volgen zijn: 

LBZ 3 - Luchtwegen, longen en Ademhaling.

Veel mensen weten niet hoe belangrijk de ademhaling is. Niet goed kunnen of niet bewust zijn van een goede ademhaling kan veel verstoringen geven in het lichaam, onder andere verzuring van de weefsels en organen. Je kunt zeer gezond en evenwichtig eten, maar een niet goede ademhaling gooit “roet in het eten”! 
Wat is de ligging van de luchtwegen en hoe functioneren die? Hoe kun je middels eenvoudige adviezen goed voor deze organen zorgen? Wat zijn de belangrijkste aandoeningen, zoals keelontsteking, bijholte ontstekingen, bronchitis, hooikoorts en andere allergieën en de verbinding met emoties, gevoelens en de spirituele betekenis er van? Deze dag geeft je de antwoorden.

En natuurlijk sluiten we af met een mooie meditatie voor de luchtwegen en de ademhaling.

LBZ 4 - Zenuwstelsel.

Met het zenuwstelsel registeren we alle prikkels van buitenaf. Zij funcioneert eigenlijk als de antenne van ons lichaam. Prikkels kunnen worden verwerkt via het animale, dierlijke zenuwstelsel, dat inspeelt op gevaar: “fight or flight”(hersenstam, middenhersenen en ruggemerg).  Er is direkt actie mogelijk zonder tussenkomst van het hogere zenuwstelsel (de hersenschors of “neocortex”).  Het hogere zenuwstelsel of hersenschors, dat ook later in de evolutie is aangelegd, helpt om af te wegen, na te denken, te plannen en daarna actie te ondernemen. Het is onderdeel van het zenuwstelsel wat specifiek is voor de mens: wij zijn de enigen die dit gedeelte van het zenuwstelsel gedurende de evolutie hebben ontwikkeld.

Centraal staan de volgende vragen: Hoe werkt het zenuwstelsel? Hoe is het opgebouwd? Welke taken hebben de hersenstam, de  middenhersenen en de hersenzenuwen? Wat is het verschil tussen “Parasympatisch”en “Sympatisch” zenuwstelsel? Wat doet de hersenschors? Wat zijn “neurotransmitters” en wat doen ze eigenlijk? Wat zijn belangrijke aandoeningen? Hoe zit het met depressie, angsten, waarom komen die zo veel voor? 
En wat betekent ADHD, ADD, PDD-NOS, concentratie- en geheugenproblemen, MS, Parkinson en dementie? Wat gebeurt er dan in de hersenen? Ligt de oorzaak wel in de hersenen?
Welke vitamines, mineralen en aminozuren zijn belangrijk voor de hersenen? (O.a. vitamine B12, foliumzuur, zink, L-glutamine.) 
Hoe kan ik met eenvoudige voedingsadviezen ondersteunen?

Daarnaast gaan we natuurlijk ook in op de verbinding met emoties en spirituele betekenissen die te maken hebben met ons brein! 

Je begrijpt het al: we sluiten af met een mediatie voor het brein!

LBZ 5 - Hormoonstelsel: Endocrinologie

De hormoonhuishouding in het lichaam is net zo essentieel als het stuur in een auto. Organen zoals de hypothalamus, hypofyse, bijnieren en schildklier bepalen voor een groot deel de functie van het lichaam, zorgen voor de regulering van het evenwicht in het lichaam en beïnvloeden het menselijke gedrag. Deze organen kunnen daarom het best kunnen worden gezien als de systemen die zorgen voor het vermogen tot aanpassing van de mens aan veranderende omgevingsinvloeden, ofwel ons kunnen helpen met het omgaan met stress.

Stress kunnen we breed zien: zowel fysiek, mechanisch, chemisch, psycho-emotioneel, relationeel etc.
De hormonale organen zijn heel gevoelig voor voedingsmiddelen, beweging, psycho-emotionele factoren en milieuvervuiling.
Hoe kunnen we het hormonale systeem ondersteunen met eenvoudige adviezen? Welke verbindingen bestaan er met de emoties en welke spirituele betekenissen liggen er verbonden aan de hormonale as? 

Hoor er alles over op deze dag!

Aan het einde van de dag nemen we je weer mee in een mooie meditatie voor de hormonale organen.

LBZ 6 - Skelet, bindweefsel, spieren en gewrichten. 

Zonder ons skelet, spieren en gewrichten zou ons lichaam ons niet overeind kunnen houden tegen de zwaartekracht. Voor een goede botstofwisseling en botsamenstelling is een goede zuurgraad van het lichaam essentieel. De botten vormen  een grote opslag van mineralen, die uitstekend een tekort aan basische stoffen in het lichaam kunnen compenseren. Deze voorraad in de botten zal bij verzuring aangesproken worden. Het bindweefsel kan zuren binden en de spieren spelen een rol in het kunnen kwijtraken van ammoniak via de nieren. Het bewegingsapparaat van ons lichaam is dus extreem gevoelig voor verzuring. Toename van verzuring in het bewegingsapparaat geeft pijn en ontstaan van “laaggradige ontstekingen”.
Wat betekent dit allemaal?
Hoe ziet de bouw van ons bewegingapparaat er uit?
Wat zijn belangrijke maatregelen om te nemen voor een goed en gezond functionerend bewegingsapparaat?
Wat is fibromyalgie nu eigenlijk? Hoe ontstaat osteoporose? Wat is rheumatoïde artritis?Welke emoties vinden we terug in ons bewegingsapparaat? En welke spirituele betekenissen?

Allemaal vragen waar we deze dag aandacht aan zullen besteden. 
Dat we ook deze dag afsluiten met een mooie meditatie voor een goed functionerend en geolied werkend bewegingsapparaat zul je inmiddels begrijpen.

Meld je hier aan

 
Ik ga akkoord met de Inschrijf- en Annuleringsvoorwaarden en heb me op de hoogte gesteld van de disclaimer.

Aankomende data Lichaamsbewustzijn


» Bekijk alle specials