10 jaar Touch of Matrix

Maaike Smit-Menalda

Mijn achtergrond en wat Touch of Matrix voor mij gedaan heeft.

Mijn naam is Maaike Smit- Menalda, geboren in 1977. Ik heb jaren gewerkt als leerkracht en orthopedagogisch hulpverlener.
Door de chronische pijnen die ik 15 jaar had heb ik een lange periode niet of heel weinig kunnen werken, maximaal 2 uur op een dag. Een aantal jaren heb ik 20 uur per dag plat gelegen. Steeds was ik op zoek naar iets dat me blijvend zou kunnen helpen, regulier en alternatief. Ik heb veel ingrepen ondergaan. Zo zijn er uiteindelijk twee discusprothesen geplaatst in mijn rug en heb ik een neurostimulator:  een batterij is in mijn bovenbil geplaatst en er lopen elektroden door mijn ruggenmerg van nek tot staart die door het afgeven van elektrische stimulatie mijn hersenen voor de gek houden en de pijn maskeren. Dit apparaat heeft de pijn gehalveerd. Daarna kon ik fysiek meer ondernemen, maar ik was nog steeds erg beperkt. Ik moest nog steeds vaak liggen overdag en veel escapes inbouwen. Als ik bv. uit lunchen ging, moest ik 3 dagen bijkomen en boeten.

Veel therapieën heb ik gevolgd om te leren leven met pijn, bv op revalidatie centra, dat hielp allemaal wel iets, maar niet genoeg. Wat ik vooral leerde was om afleiding te zoeken.  Zo vaak hoorde ik dat ik er maar mee moest leren leven.
Ik ben mijn lichaam en pijn gaan negeren, waardoor het nog harder ging roepen d.m.v. andere klachten, steeds meer. Ik bleef afhankelijk van fysiotherapie.

Ik had er op een gegeven moment genoeg van hoe mijn leven er uit zag met alle angsten, beperkingen en het beren op de weg zien. De uitzichtloosheid vond ik het zwaarst, kon geen doelen meer stellen. Ik besloot een persoonlijke ontwikkelingscursus te volgen bij Robert Bridgeman. In een van zijn boeken: ‘lichter leven’, werd Touch of Matrix genoemd als een geweldige methode om oude emoties los te maken en patronen te doorbreken.

Ik heb een behandeling ondergaan en ik voelde direct dat dit was wat ik nodig had. Het werkte meteen als een reset. Fysiek, emotioneel en mentaal. Wonderlijk! Mijn lichaam voelde direct vrij en soepel. Iets dat ik in geen jaren had ervaren! Daarna had ik weer vertrouwen in de kracht van mijn lichaam en mijn zelf herstellende vermogen. Dat werd bevestigd toen ik de volgende dag met de fiets viel en ik niet in de paniek schoot, maar er om kon lachen en daarna geen klachten kreeg. Ik ben nooit meer naar een fysiotherapeut geweest.
Een week later schreef ik me in voor de opleiding van Touch of Matrix om mezelf verder te kunnen helpen en om in het in te kunnen zetten in mijn gezin en inmiddels is het niet meer weg te denken in mijn leven. Ik pas het dagelijks toe en verbaas mezelf en iedereen hoe anders ik nu in het leven sta. Het leven is lichter en vrolijker, ik geniet en weet dat mijn toekomst mooier en beter zal zijn dan ik me nu kan voorstellen en kijk uit naar de komende 50 jaar. 
Ik kan fysiek steeds meer. Inmiddels ben ik van mijn bewegingsangst af, die getriggerd was door de angst om te vallen of me te verstappen. 
Ik rijd weer langer dan een uur auto, zelfs 12 uur achter elkaar als we met vakantie gaan. Mijn lichaam vraagt nu om beweging en ik wandel nu veel langer. Ook ski ik weer. Ik hoef geen drie dagen te boeten als ik naar een feestje ben gegaan en geen tussenstops of escapes te bedenken. Mijn kinderen zeggen dat ik wel een normale moeder lijk nu ik veel minder hoef te liggen ????
Dat ik nu zelf als therapeut met deze methode en mijn levenservaring anderen, kinderen en volwassenen help om weer toegang te krijgen tot de onbevangen persoon die zij ooit waren heeft zo moeten zijn. Het kwam op mijn pad, ik heb het niet bedacht, ik voelde dat ik dit moest doen en het past zo goed bij me. Het gaat zo natuurlijk.

            
Ben jij ook toe aan een totale reset? Dat kan je al bereiken binnen een maand. Het traject bestaat nml. uit drie behandelingen. Je bent van harte welkom bij mij in mijn praktijk om het te ervaren. Graag tot ziens!

Contact Maaike Smit-Menalda

Maaike Smit-Menalda
Bedrijfsnaam Emotion and Motion
Website http://emotionandmotion.nl
Adres Cimburgalaan 92
4819 BD, Breda
noord-brabant, NL
Contact 06 52 68 11 12
maaikemenalda@hotmail.com

Lees meer over

Kaart