10 jaar Touch of Matrix

Ik ben Günther de Jong, grondlegger van Touch of Matrix. Gedurende mijn leven ben ik er van overtuigd geraakt dat het lichaam veel meer kan dan gedacht of aangenomen wordt. Het is mijn missie en passie om mensen dit bewust te maken. 

Ik ben me bewust geworden dat veel klachten en thema’s ervaringen zijn geweest om je ogen te openen en om bij jezelf te kunnen komen. Het was een uitnodiging om mijn thema’s om te zetten in talenten. Het ontwikkelen en bekwamen is voor mij als spelen en plezier hebben met het Nu-bewustzijn. Al snel ontdekte ik de mogelijkheden die het bracht. 

Mijn vernieuwende aanpak leverde in korte tijd een succesvolle praktijk op. Ik voelde dat het steeds eenvoudiger kon en dat wil ik delen en laten ervaren. Mijn unieke talent mocht de wereld in en ik besloot dat het tijd werd voor een eigen methode, in 2009 werd Touch of Matrix geboren.

Vanaf 2015 heb ik vanwege de overvolle agenda andere keuzes gemaakt en ben me alleen gaan richten op de opleidingen. Nu we in 2020 de vernieuwde opleiding gelanceerd hebben kun je weer behandeltrajecten boeken. Ik geniet daar enorm van.

zie: Behandelingen Günther en voor groepsbehandelingen GroepsMatrix 

Vertrouwen, acceptatie en het bewust zijn van het steeds veranderende nieuwe bewustzijn, wat wij het Nu-bewustzijn noemen, houdt mij gemotiveerd en enthousiast om de Touch of Matrix methodiek te innoveren en steeds doeltreffender en veelzijdiger in te zetten. Zo lijkt de opleiding Matrix 2020 niet meer op Touch of Matrix 2009. Matrix 2020 is zoveel sneller, krachtiger, eenvoudiger, lichter en opener. Waar veel technieken en methodes vasthouden aan ‘bestaande en beproefde’ theorieën heb ik ze losgelaten. Sterker nog, de methode past zich steeds weer aan op het NU-bewustzijn. Iedere vorm van moeten of willen weten is jezelf een beperking opleggen. 

Mijn motto is – laat de zwaarte los en als je kiest voor het nieuwe, het Nu-bewustzijn, ga daar dan ook mee bezig. Ik zeg ‘ga bezig met wat je wilt en verbind je niet meer met drama en pijn uit je verleden’. 

Stap je met mij in het veld van grote mogelijkheden waarin ik mij als een van de eersten in Nederland manifesteerde? Ik neem je graag, vanuit ervaring en beleving, mee in de wonderlijke wereld van Touch of Matrix.

Ik ben Ria Kuiper. In 2009, het jaar waarin Touch of Matrix werd gelanceerd, nam ik met gemak en als vanzelfsprekend de administratie en organisatie van de methodiek op mij. Het succes van de opleiding en de methode bracht fantastische dingen op mijn pad. De groei en ontwikkeling was bijna niet bij te houden. Het voortdurend intunen op het in razend tempo vernieuwende bewustzijn vroeg een grote mate van flexibiliteit en betrokkenheid.

Als je bedenkt dat ik daarnaast een succesvolle praktijk als Ritueelbegeleider bij Afscheid had kun je je voorstellen dat het drukke jaren waren.

De slogan van ons bedrijf ‘bewustzijn in beweging’ bracht uiteraard ook mij in beweging en ik besloot eind 2015 dat ik het anders ging doen. Het werd tijd om een van mijn dromen waar te maken, ik schreef een boek over rouwen. In het boek, ROUWEN OVER LEVEN, deel ik mijn levensverhaal en nodig ik je uit om je bewust te worden wat jij hebt mogen leren over verlies, dood en het leven. Zie www.riakuiper.nl

Het voltooien van het boek gaf zoveel bewustzijn en ruimte in mijn leven dat ik besloot een keuze te maken. Ik voelde dat mijn rol binnen Touch of Matrix mocht veranderen. Ik liet daarom een groot deel van de organisatie los en ik ging me focussen op de training en persoonlijke groei van de therapeuten in opleiding. Het is een onderdeel geworden van de Matrix 2020 opleiding. Daarbij zet ik mijn passie voor de universele wetten, die altijd al een belangrijke rol spelen in de methodiek, in.

Touch of Matrix heeft mijn perspectief op leven en gezondheid voor altijd veranderd en dat gun ik jou ook. Met diepe dankbaarheid kijk ik naar alles wat Touch of Matrix gebracht heeft en naar alles wat we nog manifesteren. Manifesteer je mee?

Astrid Vester - Arts voor natuurgeneeskunde over Günther.

Astrid Vester - Arts voor natuurgeneeskunde over Günther

Ik heb Günther leren kennen in 2014, toen ik kwam voor een Touch of Matrix-sessie voor mijzelf. Ik wilde graag de TOM ervaren naar aanleiding van goede berichten van een patiënt. Als hulpverlener ben je kritisch en geef je je niet zo maar over.
Bij Günther ervaarde ik direkt vertrouwen, contact van hart tot hart en een liefdevolle benadering, waardoor die overgave geen enkel probleem was. De sessie had een ongelofelijke diepe uitwerking en toen ik buiten stond, zag de wereld er ineens anders uit: veel helderder, meer verbonden, alsof ik weer thuis was gekomen….
Na nog twee sessies is mijn leven compleet verandert van een wat teruggetrokken, onzeker iemand naar een open, naar buiten tredend, ontdekkend, zichzelf explorerend iemand, met veel meer zelfvertrouwen. En dit heb ik te danken aan Günther en de methode, die hij heeft ontwikkeld: een compilatie van verschillende healingtechnieken met het unieke contact met het ware zelf (ziel, kristallen kern, zelfgenezend vermogen voor mij), die voorbij gaat aan het denken (het hoofd blokkeert vaak een helingsproces) en zelfs aan het hart, maar contact maakt met het lichaamsbewustzijn, dat alles weet, zonder dat je het hoeft te benoemen.
Het heeft mijn leven en mijn werk als arts verrijkt, in mijn zoektocht naar werkelijk contact met mijzelf en wie ik ben en het helpen van de mensen, die bij mij komen in het vinden van de werkelijke weg naar zelfgenezing.
In de Touch of Matrix opleiding, die ik daarna heb gedaan heb ik Günther ervaren als een zeer betrokken, liefdevol, creatief en geniaal mens. Hij is zeer goed in het overbrengen van zijn kennis, zeer bewust van zijn eigen grenzen en vindt het belangrijk om je bij de hand te nemen naar weer  verantwoordelijkheid (kunnen) dragen voor je eigen leven. Dat laatste is heel erg esssentieel om jezelf te kunnen helen: jij bent de beste therapeut van jezelf!
Ik ervaar Günther als bescheiden in zijn zeer hoge spirituele niveau en ik bewonder hem om de missie, die hij wil uitdragen: iedereen kan Touch of Matrix leren en daarmee bijdragen aan een betere wereld! TOM heeft mij geleerd om in liefdevolle verbinding met mijzelf te staan, zo weinig mogelijk te oordelen naar de ander en daar liefdevol naar te kijken!
Het is een methode, die ik elke dag gebruik, in mijn persoonlijke leven en in mijn werk. Eigenlijk is het geen methode meer, maar een geïntegreerde manier van zijn.
'Health is a habit, not an event', zeg ik altijd tegen mijn patiënten!
Dankjewel Günther, voor alles. Wat jij hebt betekent voor mij en wat je doet voor anderen is eigenlijk niet in woorden uit te drukken!

Robert Bruggeman over Günther.

Robert Bruggeman over Günther

"Tijdens de studiereizen door Azië en Amerika ben ik bij veel meesters in de leer geweest. De meeste van hen bevinden zich in een traditie of lineage en geven door. Slechts weinigen ontwikkelen iets dat voor deze tijd volstrekt nieuw is. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik uitgerekend in Nederland een meester tegenkwam die een geheel eigen methode had ontwikkeld die ik verder nog nergens had ervaren. Günther de Jong heeft met Touch of Matrix een unieke methode ontwikkeld die hoog in mijn lijst van wereldwijde methoden staat. TOM behandelt direct vanuit het bewustzijn en heeft een diepgaand effect op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen, gaat dwars door tijd en ruimte en ruimt de meest hardnekkige blokkades op. Ik heb TOM in 2010 bij Günther mogen leren gebruiken en tot op de dag van vandaag heb ik er profijt van. Günther is daarnaast een broeder en vriend voor me. Ik durf te stellen dat Günther de Jong een van Nederlands grootste therapeuten en spiritueel leraren is, misschien wel van de wereld. We gaan nog veel van hem horen en ervaren de komende jaren."

Dit is Marjolein. Zij werkt als VA* voor Touch of Matrix en regelt alles achter de schermen. Je kunt haar echter ook als onze PA* ontmoeten tijdens de opleiding.
Marjolein ziet alles (-;

oh ja, die A* staat voor Angel.

Het team van mentoren en examinatoren.
Bobba Sveinsson, Urbaan Vanspauwen, Corine de Croes, Jolanda Heredia, Lin Weeteling en Janny Jansen.