Over ons

Maak kennis met de grondlegger van Touch of Matrix, Günther de Jong. De methode is geleidelijk in zijn leven gekomen en benut Günthers talenten in het behandelen, bewustmaken en het realiseren van veranderingen, optimaal. Vertrouwen, acceptatie en het bewegen van het bewustzijn van zichzelf en van anderen houdt Günther gemotiveerd en enthousiast om de Touch of Matrix methodiek te innoveren en steeds doeltreffender en veelzijdiger in te kunnen zetten.

Ria, de partner, is onmisbaar in dit verhaal. Zij heeft Günther het vertrouwen gegeven om zijn eigen weg te volgen en zichzelf te ontwikkelen. Door haar input en Günther met enige regelmaat een spiegel voor te houden helpt zij Touch of Matrix steeds te verbeteren. Voor praktische vragen over de opleiding ben je bij haar aan het juiste adres. Ria zorgt er voor dat de deelnemers zich thuis en welkom voelen in het opleidingscentrum en ze coordineert en managet het bedrijf. Altijd betrokken en professioneel, de duizendpoot van Touch of Matrix. Omdat Touch of Matrix altijd in beweging is zijn Ria en Günther dat ook. Voel je vooral welkom!

Robert Bridgeman (Bridgeman methode) over Günther.

Robert Bridgeman (Bridgeman methode) over Günther

"Tijdens de studiereizen door Azië en Amerika ben ik bij veel meesters in de leer geweest. De meeste van hen bevinden zich in een traditie of lineage en geven door. Slechts weinigen ontwikkelen iets dat voor deze tijd volstrekt nieuw is. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik uitgerekend in Nederland een meester tegenkwam die een geheel eigen methode had ontwikkeld die ik verder nog nergens had ervaren. Günther de Jong heeft met Touch of Matrix een unieke methode ontwikkeld die hoog in mijn lijst van wereldwijde methoden staat. TOM behandelt direct vanuit het bewustzijn en heeft een diepgaand effect op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichamen, gaat dwars door tijd en ruimte en ruimt de meest hardnekkige blokkades op. Ik heb TOM in 2010 bij Günther mogen leren gebruiken en tot op de dag van vandaag heb ik er profijt van. Günther is daarnaast een broeder en vriend voor me. Ik durf te stellen dat Günther de Jong een van Nederlands grootste therapeuten en spiritueel leraren is, misschien wel van de wereld. We gaan nog veel van hem horen en ervaren de komende jaren."

Astrid Vester - Arts voor natuurgeneeskunde over Günther.

Astrid Vester - Arts voor natuurgeneeskunde over Günther

Ik heb Günther leren kennen in 2014, toen ik kwam voor een Touch of Matrix-sessie voor mijzelf. Ik wilde graag de TOM ervaren naar aanleiding van goede berichten van een patiënt. Als hulpverlener ben je kritisch en geef je je niet zo maar over.
Bij Günther ervaarde ik direkt vertrouwen, contact van hart tot hart en een liefdevolle benadering, waardoor die overgave geen enkel probleem was. De sessie had een ongelofelijke diepe uitwerking en toen ik buiten stond, zag de wereld er ineens anders uit: veel helderder, meer verbonden, alsof ik weer thuis was gekomen….
Na nog twee sessies is mijn leven compleet verandert van een wat teruggetrokken, onzeker iemand naar een open, naar buiten tredend, ontdekkend, zichzelf explorerend iemand, met veel meer zelfvertrouwen. En dit heb ik te danken aan Günther en de methode, die hij heeft ontwikkeld: een compilatie van verschillende healingtechnieken met het unieke contact met het ware zelf (ziel, kristallen kern, zelfgenezend vermogen voor mij), die voorbij gaat aan het denken (het hoofd blokkeert vaak een helingsproces) en zelfs aan het hart, maar contact maakt met het lichaamsbewustzijn, dat alles weet, zonder dat je het hoeft te benoemen.
Het heeft mijn leven en mijn werk als arts verrijkt, in mijn zoektocht naar werkelijk contact met mijzelf en wie ik ben en het helpen van de mensen, die bij mij komen in het vinden van de werkelijke weg naar zelfgenezing.
In de Touch of Matrix opleiding, die ik daarna heb gedaan heb ik Günther ervaren als een zeer betrokken, liefdevol, creatief en geniaal mens. Hij is zeer goed in het overbrengen van zijn kennis, zeer bewust van zijn eigen grenzen en vindt het belangrijk om je bij de hand te nemen naar weer  verantwoordelijkheid (kunnen) dragen voor je eigen leven. Dat laatste is heel erg esssentieel om jezelf te kunnen helen: jij bent de beste therapeut van jezelf!
Ik ervaar Günther als bescheiden in zijn zeer hoge spirituele niveau en ik bewonder hem om de missie, die hij wil uitdragen: iedereen kan Touch of Matrix leren en daarmee bijdragen aan een betere wereld! TOM heeft mij geleerd om in liefdevolle verbinding met mijzelf te staan, zo weinig mogelijk te oordelen naar de ander en daar liefdevol naar te kijken!
Het is een methode, die ik elke dag gebruik, in mijn persoonlijke leven en in mijn werk. Eigenlijk is het geen methode meer, maar een geïntegreerde manier van zijn.
'Health is a habit, not an event', zeg ik altijd tegen mijn patiënten!
Dankjewel Günther, voor alles. Wat jij hebt betekent voor mij en wat je doet voor anderen is eigenlijk niet in woorden uit te drukken!

Demi (6 jaar) over Günther.

Demi (6 jaar) over Günther

Dank je wel Günther, ik heb geen pijn meer in mijn buik, dit ijsje is voor jou.

Hermien Embsen

Jarengeleden adviseerde Ria mij om contact op te nemen met Gunther. Waarom? Sinds mijn puberteit had ik last van migraine en de hoop op genezing had ik al lang opgegeven. In 2 jaar tijd kwam ik 8x voor een behandeling. Altijd vertrok ik met een ‘licht’ lijf.

Mijn bekken werd rechtgezet, waardoor ik beter kon aarden en contact maken met de grond. Ik ontdekte hoe belangrijk buiten zijn voor mijn welzijn is en dat ik niet hoef te geven ten kostte van mijn eigen gezondheid. Terwijl de migraine zo goed als verdwenen was, bleef ik komen. Soms met een korte en dan weer met een lange tussenpose. Wat ik meemaakte, was niet altijd te verklaren. Was het duidelijk, dan leek het op een tijdsreis met wonderlijke ontdekkingen. Ik geef een voorbeeld:

Gunther staat achter mij en telt mijn levensjaren anti-chronologisch en bij 40 val ik om. (Günther controleert de val) Terwijl ik op de grond lig, is mijn eerste gedacht: “Wat doet hij?” en daarna: “Hoe lang mag ik hier blijven liggen?" Tegelijkertijd word ik terug in de tijd gezogen. Ik kom aan bij de dood van mijn zus en een enorme woede maakt zich van mij meester. Ik ben verbaasd. Hoe kan ik nu zo boos op haar zijn? Ze wilde zelf niet eens dood. Dan voel ik een soort atlas op mijn rug, die ik nauwelijks kan dragen. Dat zijn mijn ouders en ik besef de verantwoordelijkheid voor hun oude-dag en de last van hun grote verdriet. Ik word zelf verdrietig en ook onrustig. Plotseling staat mijn vader voor mij en hij spreekt mij vermanend toe: “Waar ben jij nu toch mee bezig?” Ik zie mijn moeder naast hem, ze zegt: “Wat heb jij je allemaal in je hoofd gehaald?” Ze geven me goed te verstaan, dat er van hun kant geen enkele verwachting naar mij ligt. Ik ben in de war en zoek overal waar dat idee dan vandaan komt. Ik zie mezelf in de spiegel en ontdek ik dat ik het zelf bedacht hebt. Ik laat het los. Zelden heb ik zoveel vreugde ervaren.

Opeens ben ik weer in de ruimte bij Gunther. Ik open mijn ogen, blijf even liggen en kom dan naast hem zitten. Hij hoeft niets te weten, maar ik moet het vertellen, thuis schrijf ik het op. Het mooie van alles is dat ik vanaf dat moment een enorme vrijheid beleef richting mijn ouders. Ik doe veel voor ze, maar puur uit liefde. Niets moet alles mag. Wat een rijkdom. Het is een klein wonder met grote gevolgen.

De behandelingen bij Gunther hebben mij veel meer gebracht. Mijn lichaam is meer mijn woning geworden, maar het mooiste blijft dat ik mijzelf beter heb leren kennen door de ‘kijkjes’ in het verleden.

Een mooie herinnering aan Xperience op 9 oktober 2016

Klik hier voor de impressie.