In het kort

Duur: 1 dag van 10:30 t/m 16:30
Lokatie: Enschede
Lesgeld: gratis voor Touch of Matrix Therapeuten

Trainer: Günther de Jong, Ria Kuiper of externe trainer

Benodigde voorkennis: 
Voor Touch of Matrix Therapeuten

Nascholingsdag

De nascholingsdag is van groot belang om onze therapeuten mee te nemen in de bewegingen van het bewustzijn en van de methode. Het is als de up-date voor je computer. 

Iedere Touch of Matrix therapeut neemt minimaal 1 keer per jaar deel aan een nascholingsdag. Het is een dag van ontmoeten, verbinden, bij- en nascholen.

Alleen de officiele Touch of Matrix nascholingsdagen zijn geldig voor het behouden van de licentie.

Je vindt op deze pagina alle nascholingsdagen 2019. 

Dinsdag 22 januari 2019: 'Overlevingsmechanismen' door Bjørna Rekers

De belangrijkste reden waarom mensen relatieproblemen krijgen, is omdat ze in de verdediging schieten. Wanneer mensen handelen vanuit overleving gaan ze star denken en zijn het beroerde probleemoplossers. Defensiviteit is altijd gebaseerd op angst en beïnvloedt niet alleen het eigen probleemoplossend vermogen, het nodigt ook de ander uit tot defensief, star en ineffectief gedrag. Zo vergiftigt het goede relaties. In een conflict is overlevingsgedrag als bloed in het water voor een haai.
Het succesvol laten afnemen van je defensief gedrag houdt in dat je je bewuster mag worden van jezelf en dat het helpt om compassie te hebben met je onderliggende gevoelens. Al deze thema’s komen aan bod in de nascholingsdag over overlevingsmechanismen.

Donderdag 21 februari 2019: 'Zichtbaarheid als therapeut' door Susan Wind

Heb jij een praktijk maar het loopt nog niet zoals jij zou willen. Wil je meer klanten maar weet je niet hoe? Dit heeft veelal te maken met twee oorzaken. Enerzijds weet je niet welke praktische tools jij kan inzetten om meer klanten aan te trekken en anderzijds met blokkades om jezelf te moeten ‘verkopen’ als therapeut.
Laat je inspireren tijdens de nascholingsdag van Susan. Deze dag geeft ze je veel tips en ideeën wat jij allemaal kunt doen om meer klanten aan te trekken ook zonder jezelf iedere keer weer in de ‘spotlights’ te moeten zetten. Want ja, dit kan!
Verder gaan we actief aan de slag met het opruimen van onze eigen blokkades en belemmeringen zodat jij na deze training een flitsende [door]start kan maken.

Vrijdag 1 maart 2019: Deze dag wordt verzorgd door Günther de Jong

 

Dinsdag 26 maart 2019: 'Hechting' door Bjørna Rekers

Hechting gaat over de relatie tussen een kind en de opvoeders. Het is belangrijk voor de vorming van een identiteit. Bewustzijn over dit thema zal je inzichten geven die je toe kunt passen bij je behandelingen.

Vrijdag 12 april 2019: 'Burnout' door Astrid Vester

Over-spannen, over-belast, te veel hooi op je vork, over-vraagd....
Dan denk je aan emotionele zaken, werk-gerelateerde issues, relatieproblemen, gezinsperikelen, de lat te hoog, te veel taken...
Maar ook wel eens  gedacht aan voeding, darmen, vertering, mineralen, virussen, bijnieren?
Je overtuigingen, normen en waarden, die een rol spelen? Je passie of je (spirituele) pad waar je vanaf bent geweken?
Kortom: hoe kun je fysiek vanuit goede voeding, darmen, ondersteuning van de bijnieren de weg uit een burn-out ondersteunen samen met de andere (F)EMSO-gebieden van de TOM! Een inspirerende, praktische dag!

Donderdag 25 april 2019: 'In utero' door Erna Jans

Erna, van Ontmoeting op de grens, zal ons in de ochtend de documentaire In Utero laten zien. De film neemt ons mee in de wereld van het ongeboren kind. Het laat je zien hoe het leven in de baarmoeder verloopt en de impact daarvan op je leven. Daarna zal Erna haar deskundigheid mbt dit soort trauma met ons delen. 
In de middag gaan we hier als Touch of Martix therapeuten samen over praten, wat zou je met Touch of Matrix kunnen doen en vooral hoe zou jij dat aanpakken? De uitkomst van deze intervisie zullen we daarna in kleine groepjes in de praktijk brengen. Dit is dus echt een dag om elkaar te inspireren en motiveren.

Zaterdag 11 mei 2019: 'Migraine' door Astrid Vester

Hoofdpijn komt niet alleen maar vanuit het hoofd! Maar ook vanuit andere zaken, waar je je hoofd over kunt breken....
Wat dacht je van voedsel(intoleranties), schimmels, lekkende darm, magnesiumtekort, zware metalen, bloedsuikerschommelingen, schildklierproblemen, virussen of hoge bloeddruk?
Of post-traumatisch (hersenschudding, whiplash, stress?). En wat doen we met een erfelijke belasting? Deze en nog meer invalshoeken over het ontstaan en behandeling van hoofdpijn en migraine komen deze dag aan de orde. Een informatieve, maar vooral praktische dag!!

Woensdag 22 mei 2019: Deze dag wordt verzorgd door Günther de Jong

Meld je hier aanIk ga akkoord met de Inschrijf- en Annuleringsvoorwaarden en heb me op de hoogte gesteld van de disclaimer.

Aankomende data Nascholingsdag

Jan 22
Nascholingsdag
Thema: Overlevingsmechanismen | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
Feb 21
Nascholingsdag
Thema: Zichtbaarheid als therapeut | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
Mar 01
Nascholingsdag
Thema: ??? | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
Mar 26
Nascholingsdag
Thema: Hechting | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
Apr 12
Nascholingsdag
Thema: Burnout | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
Apr 25
Nascholingsdag
Thema: In utero | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
May 11
Nascholingsdag
Thema: Migraine | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info
May 22
Nascholingsdag
Thema: ??? | 1 dag van 10:30 tot ca. 16:30 | Tarief: € 0,00
» meer info

» Bekijk alle opleidingen